Feller Maitrank
Feller Maitrank

 

Een vleugje geluk voor een lekker aperitief !

Feller 3L

Maitrank wordt voor de eerste keer vermeld door de Benedictijner monnik Wandalbert van Prüm (Duitsland) in het jaar 854. Deze aangename drank, gebrouwen door de monniken, werd aangeboden aan de streekbewoners en aan de reizigers die hen onderdak kwamen vragen.
Vroeger hadden de Duitse wijnbouwers de gewoonte om de natuurlijke en overvloedige aciditeit van bepaalde witte wijnen te temperen door er vruchten of seizoenplanten aan toe te voegen.
In die tijd werd maitrank enkel tijdens een korte periode van 6 à 8 weken gedronken. De bewaarmiddelen van toen waren immers uiterst primitief. Met de geleidelijke verbetering van de moderne vinificatiemethodes is die gewoonte nagenoeg verdwenen.
We vieren het ieder jaar tijdens het laatste weekend van mei. De "meidrank" is de ster geworden van de jaarlijkse feesten in het Aarlense land.