De Luikse herborist Joseph HURLET creëert l'Extrait de Spa in 1905. Hij selecteert op subtiele wijze meer dan 25 planten, schillen, wortels en bloemen waaruit hij de essence haalt door middel van een twee maanden durende maceratie. Hij voegt die essence toe aan een likeurwijn en verkrijgt een aperitiefdrank met harmonieuze en weldadige eigen schappen.
L' EXTRAIT DE SPA is ontstaan op het grondgebied van Spa en ontpopt zich gauw tot de ideale drank voor de kuurgasten en “bobelins” die naar Spa komen om van het water te genieten.
De Nationale Pharmaceutique erkent bovendien de therapeutische eigenschappen ervan.
De familie Hurlet staat de merknaam en de exploitatie rechten af aan Marc SCHLECK wiens ouders reeds met de zaak te maken hadden. Zij hadden een handel in likeuren en wijnen te Weywertz (Bütgenbach).
L' Extrait de Spa overstijgt al snel de dimensies van het kuuroord en wordt een tonische drank "avant la lettre". Vandaag viert l' Extrait de Spa zijn 100 jarig bestaan en verovert zijn plaats bij alle volwassenen die hun evenwicht en hun welzijn ter hartenemen.
Een lekkere tonische opkikker die je samen met vrienden drinkt !