Kalfsniertjes met room en maitrank
Ingrediënten voor 4 personen:
Ingrediënten
- 2 kalfsnieren
- 150 gr ridderzwammen of witte kampernoelies
- Boter, olijfolie vergine
- 2 dl culinaire slagroom
- 1 soeplepel mosterd à l'ancienne
- 2 dl Maitrank
- 1 Jonagold appel
- 2 fijn gesnipperde uien
- 1 soeplepel honingazijn
- 1 sap van citroen
- 2 dl kalfsjus
Bereiding
Warm de olijfolie op in een stoofpan, doe er de kalfsniertjes op hun geheel in, bak ze gedurende een vijftal minuten goed bruin aan alle zijden op een hoge warmtebron. Hou ze warm.
Ontvet de pan en laat de uisnippers zachtjes sudderen, zonder dat ze verkleuren. Voeg de honingazijn, de Maitrank en de mosterd à l'ancienne toe, laten inkoken en dan de kalfsjus toevoegen. Laten indikken, de culinaire slagroom toevoegen, door een puntzeef zeven en warm houden.
De appel schillen en in fijne schijfjes snijden. Apart bakken in de boter.
De champignons schoonmaken en ze in twee of vier snijden volgens grootte en ze apart in de boter bakken. De gebakken champignons in de saus doen.
De niertjes in vier stukken snijden en ze op het bord plaatsen.
Garneren met stukjes appel en napperen met saus.
Smakelijk!